Лучанам розкажуть про особливості середньовічної кухні
15 червня о 15.00 в Центрі туристичної інформації та послуг відбудеться публічна лекція на тему «З’їсти і не померти: як зрозуміти та полюбити середньовічну кухню».
На лекції ви почуєте про:
-
зародження середньовічної кухні та «революцію», яку вона пережила під час Хрестових походів;
-
першого відомого шеф-кухаря та його шлях до слави;
-
здорове харчування по-середньовічному і посібники, які допомагали його дотримуватись;
-
індивідуальні дієти та їх актуальність для сьогодення;
-
їжу селян і містян, аристократів і королів, дорослих і дітей, чоловіків і жінок;
-
смачні, екстравагантні та огидні середньовічні страви.
Лектор – Стефанія Демчук, к. і. н., засновниця «Симболон. Центр середньовічних та ранньомодерних студій», асистент кафедри історії мистецтв КНУ імені Тараса Шевченка.
Довідка: В 2019 році в рамках відзначення 590-річниці З’їзду європейських монархів започатковано просвітницький проект публічних лекцій, екскурсій, виставок, квестів «1429: З’їзд європейських монархів у Луцьку». Упродовж року в лучан і гостей міста буде унікальна можливість дізнатись, для чого був організований З’їзд, чому він відбувся саме у Луцьку, про видатних особистостей того періоду, тогочасне суспільство, політику, релігію, культуру, музику, медицину, живопис, моду та кухню, тощо.
Управління туризму та промоції міста