Міжнародний прес-тур для журналістів
17-19 травня з ініціативи управління туризму та промоції міста Луцької міської ради вперше було організовано та проведено міжнародний прес-тур для журналістів, блогерів, представників інтернет-видань, фотографів з Києва, а також Каунаса та Вільнюса (Литовська Республіка), Гданська та Кракова (Республіка Польща), Бреста та Мінська (Республіка Білорусь).
Всього, протягом трьох днів, з туристичним потенціалом Луцька ознайомились 14 медійників. За час перебування у місті гості відвідали Музей волинської ікони, Луцький замок, підземелля під кафедральним костелом святих апостолів Петра і Павла та здійснили екскурсію старим містом. Відвідали Луцький зоопарк, здійснили прогулянку катером річкою Стир, мали можливість помилуватись оновленими алеями центрального парку у сонячний день та у вечірній час. Окрім того, в рамках відзначення Міжнародної акції “Ніч музеїв”, відвідали Музей сучасного українського мистецтва родини Корсаків.
Гості мали нагоду побачити за роботою та поспілкуватися з почесним громадянином Луцька Миколою Голованем, відвідати його будинок-вернісаж. Вони також завітали до Центру туристичної інформації та послуг, де дізнались про особливості його роботи та придбали ексклюзивні луцькі сувеніри. Також журналісти прослухали лекцію про мед у Центрі традиційної культури “Медова хата” і ознайомились із широким асортиментом продукції бджільництва.
На вулиці Лесі Українки гості слухали вуличних музик, побачили автомобіль “Волинянка”, яким проводять екскурсії містом для туристів. Щиро дякуємо за гостинність, прийом наших гостей та знайомство із старолуцькою кухнею ресторану “Корона Вітовта”, за цікаву локальну пропозицію ресторану “Meat & Green”, сучасну європейську кухню кафе “Benedict”.
Також програмою прес-туру був передбачений виїзд за межі міста для огляду туристично-привабливих об'єктів, що розташовані в околицях Луцька і можуть стати частиною повноцінного туристичного продукту. Зокрема гостей вразили можливості санаторію матері та дитини «Пролісок». Директорка Оксана Бугайчук організувала цікаву екскурсію територією санаторію, розказала про унікальну сучасну діагностичну та лікувальну базу закладу, а також запропонувала продегустувати традиційну волинську кухню, страви якої пропонують людям, які відпочивають у санаторії. Відвідали гості і смт. Олику, де побачили Олицький замок, В’їзну (Луцьку) браму міських укріплень, Костел святих Петра і Павла.
На завершення подорожі гості мали можливість скуштувати страви із дичини, а також натуральні соки в еко-ресторані “Явір”. Щиро дякуємо за співпрацю відділу туризму департаменту економіки та європейської інтеграції Волинської ОДА.
Управління туризму та промоцій міста